Lenas Blogg

Lenas Blogg

Ett hörn av eftertänksamhet

Litet om vardag och kreativitet och livet i allmänhet, med mycket poesi.

Livet är som att surfa, upp och ner på vågorna. Ibland faller man av brädan och måste kravla sig upp igen.
Frida Sigurdardottir

Copyright på alla foton i bloggen.

Funderingar

TankarPosted by Lena Öst 2018-12-10 13:43:01
Nu är vi inne i advent. Advent betyder ankomst, men jag tycker att det betyder: Snart har det vänt. smiley
November har varit varm och grå, men nu har vi fått lite snö och det blir genast ljusare. Alla ljus, stjärnor och julpynt gör ju livet lättare och den här tiden blir uthärdlig. Snart är vi igenom alla helger och då har det vänt. Dagarna blir längre och vi blir också gladare.

Titta vilket änglaspel jag hittade på Ikea. Vet inte om bilden gör det rättvisa, men det är väldigt stort, ljusen vi använder är vanliga kronljus. Jag älskar änglaspel, men jag har ett dystert minne förknippat med det. För drygt 15 år sedan tog vi fram änglaspelet som vanligt i advent. När vi tänt ljusen blev jag irriterad och frågade min dotter och hennes pappa vad det var för fel på spelet eftersom det inte plingade som vanligt. De tittade på varandra och då förstod jag att det var inte fel på spelet, utan på min hörsel.

Jag har en hörselskada och tinnitus. Antagligen ligger änglaspelets plingande precis på den frekvens som är borta på mig. I alla fall så tänkte jag att ett så stort spel borde jag väl höra... pytt, jag får gå väldigt nära!! Men fint är det.

Det finns något som heter julhets, men i år är jag totalt befriad från allt sånt. Vi kommer att fira jul hemma och hoppas på besök från Håkans dotter Marie och hennes familj på julaftonen. Det blir väl litet skinka, sill och sånt som hör till. Men jag gör bara det jag tycker är roligt och gott, resten får vara.

Ni som känner mig vet att jag tycker julen och alla andra storhelger är överskattat. Just det där att vi måste ha roligt, alla ska komma överens och friden ska råda en viss dag. Tror att vi kan ha lika roligt en onsdagseftermiddag när som helst under året.

Just nu tycker jag bara att livet är rätt så skönt. Då är det väl bara att njuta. I morgon kan det vara annorlunda.
Här kommer en dagsfärsk bild. Öppnade ytterdörren och tog ett kort mot ateljén. Som ni ser så har vi även öppnat fågelrestaurangen sedan en tid tillbaka. De kan vara väldigt glupska, så vi får fylla på nästan varje dag.

Då passar det väl bra med en av mammas dikter:

Inte ensam

Instängd, bak en mur
av snötyngda grenar
sitter vid mitt fönster.
Ekorren och mesen
mitt enda sällskap är.
Instängd, det syns
som alla glömt mig.
Spåret i snön
prasslet på
min stugvägg,
ja kära nån,
inte är jag ensam.
Det vimlar av liv
i de snötyngda grenar.
Intet mer allena,
nej hundrade vingar
gör mig sällskap.
  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lena Öst 2018-12-12 13:52:46

Tack Britt-Marie.
Roligt att höra att ni har vinter i Hälsingland. Nog är det ljust och fint med litet snö, bara det inte blir som förra året!!!
Min mamma målade och skrev, så kanske att det är därifrån jag "har det."
Jisses, vad jag längtar efter dig ibland!!!
Ha en fin jul. Kram smiley

Posted by Lena Öst 2018-12-12 13:49:37

Tack käre bror Lennart.
Jag får väl slå in ett paket och skicka litet snö till dig. smiley
Ha en fin helg, Kram Lena

Posted by Lena Öst 2018-12-12 13:48:10

Tusen tack Maiwor. Hoppas att ni får en fin resa, det gäller ju att ta vara på dagen. Det låter väldigt lätt, men är ack så svårt.
Kram Lena

Posted by Britt-Marie 2018-12-12 10:47:57

Jag håller fullständigt med dig om julen o alla andra storhelger. Bara en massa stress. När barna var små var det annorlunda. Jag ska jobba i hemtjänsten på julafton. Vi har oxå fått snö och ganska kallt. Idag ser det ut som ett julkort med sol och snötyngda träd😊. Hoppas du får en lugn o trevlig jul. Vilken fin dikt som mamma din skrivit. Är det från henne du fått ditt fina skrivande?

Posted by Lennart G 2018-12-11 11:57:03

Tänkvärda rader! Här i östra Götaland lyser snön med sin frånvaro, så någon vit jul blir det nog inte. Håller med dig Lena, "storhelger" är överreklamerade, glädje o lycka kommer inte på beställning. Bäst är nog den vanliga "vardagslunken", med dess toppar o dalar. Mammas dikter alltid tänkvärda. Ha det så gott!


Posted by Maiwor 2018-12-10 13:56:21

Åh vad härligt att se dina bilder hjärtat ❤️ Härligt med lite snö när det är vinter 🤗Ja du Lena har tappat allt va julen innbärjag som har varit en fanatiker när det gäller jul 🤶 Ska bli mysigt att få sitta under ett parasoll och bara gå till serverade bord. 🤗 Blir nog sista gången Lelle får oftast problem med hörseln av nedflyggningen. Hoppas du får en toppen jul 🤶 🎅 🎀 🎁 🎀 🎁 kramar i massor. ❤️