Lenas Blogg

Lenas Blogg

Ett hörn av eftertänksamhet

Litet om vardag och kreativitet och livet i allmänhet, med mycket poesi.

Livet är som att surfa, upp och ner på vågorna. Ibland faller man av brädan och måste kravla sig upp igen.
Frida Sigurdardottir

Copyright på alla foton i bloggen.

Juli

TankarPosted by Lena Öst 2018-10-12 11:25:14
Hur blev då juli månad för oss? Det jag minns av juli är en stekande sol och skogsbränder.
Tyvärr drabbades jag av sjukdom mitt i den finaste av alla somrar. Det kom smygande efter midsommar och höll i sig flera månader. Jag fick dubbelsidig lunginflammation och när jag till sist blev hjälpt så fick jag höga doser av kortison och även antibiotika. Nog har jag haft lunginflammation tidigare, men aldrig känt mig så dålig. Därför är juli som i ett töcken för mig. Men jag minns...
Klarblå himmel och strålande sol....
De förödande skogsbränderna i min gamla hemtrakt...
Vattna, vattna, vattna...

Det växer så det knakar.

Det jag sörjer mest är att jag älskar att bada och denna varma fina sommar badade ju alla, utom jag. En liten detalj som liksom spädde på Murphys Lag; "Om något kan gå åt helvete så gör det det," är antibiotikan jag fick. Jag skulle äta den i tio dagar och under de dagarna och fem dagar till fick jag inte vistas i solen. Det blev alltså solhatt och långärmat när jag försökte sticka ut näsan. Gissa om det var mulet dag sexton?!

I slutet av månaden tog vi i alla fall husbilen upp till Lycksele och Motorveckan. Vi besökte förstås Juktån och Umeå också och hälsade på våra barn. Gjorde även en tripp till Gargnäs där jag gick i skola en gång för läääänge sedan. Där fikade vi hos en klasskompis till mig, Håkan Norström. Här poserar han med sina flickor.
Motorveckan i Lycksele. Mycket folk i farten, glitter och krom!
Hemkommen igen efter resan kände jag att jag egentligen borde ha stannat hemma. Det hade tagit hårt på mina krafter. Jag har lätt för att överskatta mig själv.
Men nu ska jag inte skriva mera om eländet. Idag är jag bättre, men har ingen kondition alls. Om ni har några heta tips hur jag ska göra för att komma på banan igen tar jag tacksamt emot dem. smiley

Vi ses igen i augusti...


  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anneli 2018-10-12 14:29:45

Ja juli var het, vi for runt på gräsmattan med solstolen för att hitta skugga, eller så var jag inne o hade luftvärmepumpar på med lite kyla o då kunde man baka utan att bli svettig. Ser fram emot att höra fortsättningen.

Posted by Pia 2018-10-12 12:42:26

Nu har du haft nog med elände, nu hoppas jag att allt blir bättre så du kan njuta av en vacker höst. Ser fram emot att läsa fortsättningen. Kram!