Lenas Blogg

Lenas Blogg

Ett hörn av eftertänksamhet

Litet om vardag och kreativitet och livet i allmänhet, med mycket poesi.

Livet är som att surfa, upp och ner på vågorna. Ibland faller man av brädan och måste kravla sig upp igen.
Frida Sigurdardottir

Copyright på alla foton i bloggen.

Just idag...

TankarPosted by Lena Öst 2017-11-10 15:43:07
... lyser solen. Det ligger ett tunt täcke av snö och is, men många gräsmattor lyser fortfarande gröna. Igår regnade det och sen frös det på. Usch, ni är väl försiktiga på vägarna! Nu får vi lov att plocka fram spikskorna... och jag som nyss sprang omkring i foppatofflorna. Men jag har faktiskt börjat använda strumpor. Det där med strumpor är ett kapitel för sig. Jag hatar strumpor och går omkring barfota så länge som möjligt, medan käre mannen knappt tar av sig strumporna när han sover. Minns att min pappa klev omkring barfota i snön, så jag har väl ärvt honom.
Hösten är de vackra solnedgångarnas årstid. Och nu har också norrskensperioden börjat. Vi stod ute på bron häromkvällen och tittade på hur norrskenet brann över taket hos grannarna. Måste erkänna att jag är riktigt sugen på ett nytt objektiv till kameran. Det jag trånar efter är ett vidvinkelzoom som lämpar sig bra just för stjärnor och norrsken.
När jag fotograferar dessa objekt så krävs det att jag använder stativ och helst en självutlösare till kameran för att undvika all form av vibrationer. Så en vacker dag kanske jag "blir med" nytt objektiv.
I väntan på norrskensbilder får jag väl nöja mig med månen. Där kan jag stå hur länge som helst med mitt stativ och ändra inställningar på kameran för att testa mig fram. Som tur är har jag ett par "öppningsbara" vantar som Jenn stickat till mig, så jag slipper frysa om fingrarna.

Till hösten hör inte bara solnedgångar och häftiga himlafenomen, då kommer även de fina frostbilderna.
Halofenomenet på bilden är från snökanonerna i Edsåsdalen som man även ser på sista bilden.

Nu undrar ni kanske hur det går med badrumsrenoveringen!? Det går framåt. Vi har jobbat hårt, eller det är ju käre maken som jobbar. Jag står mest och hejar på. Men jag har faktiskt målat taket, och så sköter jag markservicen.
Här har Håkan flytspacklat halva golvet. Vi försöker ha kvar duschen så länge som möjligt, men den ryker nog i helgen. Nu ska golvbrunnen i duschen "bilas upp" eftersom den ska bytas ut. Vi har beställt material till golv och väggar, det blir matta inte kakel. Det finns så mycket fina mattor och det känns säkrare och blir även billigare. Golvvärme har vi redan. Och vet ni vad?... vi har fått tag på en mattläggare!!!

Kära vänner, nu står det inte på förrän vi är inne i advent. Ser fram emot advent och jul. Jag är ingen "julfirare." Det är så mycket grusade förväntningar och annat skit just till jul. Men i år har jag helt enkelt bestämt att det kommer att bli bra. Troligtvis firar käre mannen och jag julaftonen tillsammans bara vi två. Då kan vi ju fira vår bröllopsdag litet extra.
Jag började med en solnedgång och nu avslutar jag med en soluppgång. Allt från november månad. Denna gråa och trista månad, som är både gul och röd!

Till sist en dikt skriven av Alma Sjöberg, hämtad ut antologin; Solregn, poesi från Sorsele.

Stjärnorna tindrar och månen lyser.
Ljusen brinner och jag fryser.
Julen är snart här, för sent att plocka bär.
Nu tändas tusen juleljus, i varje litet hus.
Snö så långt ögat kan nå, och mer ska jag få.
Och här sitter jag och lider, i väntan på juletider.
  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lena Öst 2017-11-11 11:06:54

Tack Ninni!
Ja, har man börjat grotta ner sig i kameradjungeln är det svårt att hitta ut. Jag köpte en ny kamera i somras. Egentligen var det inget fel på den gamla, men den nya har inbyggd wifi så jag kan ladda upp foton direkt från kamera till min iphone eller ipad. Men helst vill jag ändå se bilden på datorn och eventuellt räta upp eller ändra ljuset litet. Jag har inte photoshop och brukar inte behandla bilderna alls annat än just det jag beskrev.
Det blir absolut bilder från vårt badrum när det är klart.
Ha en fin helg
Kram

Posted by Lena Öst 2017-11-11 11:02:50

Tack Maiwor.
Skönt att ni lämnat över julstöket till barnen. Det är väl så det ska vara!
Kristallsjukan är inte rolig, jag har haft slängar av den ett par gånger, men det brukar ge sig efter några dagar.
Ha en fin helg,
Kram Lena

Posted by Ninni 2017-11-10 21:49:47

Underbara bilder!
Min kamera har blivit utan blixt. :( Och kameran är så gammal så det bästa är att skaffa en ny. Åhhh... vad jag önskar... pengar till en ny kamera. Undrar om jag ska önska en av tomten. HAHAHA. Vi ger inte ens varandra julklappar när vi blivit över 18 år i vår familj. Så tomten lär nog bara komma med klappar till barnbarnet. :)
Vad härligt för er med ett nytt badrum. :) Inväntar bild när det blir klart.
Kram.

Posted by Maiwor 2017-11-10 16:09:33

Åh vilka fina bilder du tar .Jag är heller ingen julfantast längre det försvann när vi flyttade ner och utrymmet krympte så alla fick inte plats så då slängde jag över staffet pinnar till barnen och sa att nu är det eran tur att ta hand om oss 😂och det gör dom och det är såååååå skönt bidrar med en slant till maten så jag lagar inget heller. Lelle har förmodligen drabbats av Kristallsjukan han är konstant yr och dålig balans 😥😥trist men hoppas det går över.Ha det super skönt och jobba inte ihjäl er 😍💕💖💕💖kramar