Lenas Blogg

Lenas Blogg

Ett hörn av eftertänksamhet

Litet om vardag och kreativitet och livet i allmänhet, med mycket poesi.

Livet är som att surfa, upp och ner på vågorna. Ibland faller man av brädan och måste kravla sig upp igen.
Frida Sigurdardottir

Copyright på alla foton i bloggen.

Att drömma...

TankarPosted by Lena Öst 2016-10-31 16:18:09
... är gratis!
Jag har funderat litet. Om jag skulle ha en butik, och vi struntar i det där med lönsamhet och sånt, utan drömmer fritt. Vilken typ av butik skulle det då vara?

Ni som känner mig vet att jag brukar kalla mig för kreativ mångsysslare. Jag har under olika perioder i livet målat, både i olja och akvarell. Minns ännu doften av linolja och terpentin när min mamma målade!
Ett annat intresse som följt mig från barndomen är trädgård. Det är också en form av skapande som är ganska vansklig eftersom man skapar med levande material.
Heminredning, och då gärna med hjälp av den kinesiska läran om feng shui intresserar mig också väldigt mycket. Tiden när jag bodde i Torpet utanför Ljusdal kanske var min roligaste inredningsperiod. Jag försöker att hålla fast vid en del "torpsaker" i vår villa byggd på 1980-talet. Men det är inte så lätt. Dock har det blivit en mix av gammalt och nytt som fungerar ganska bra. Gamla bruksföremål blandat med ultramoderna prylar.... sitter som ett smäck!!!
Sen vet ni ju det berömda Ernstcitatet: "När en katt ligger och sover i ett rum finns det inte mer för en inredare att göra." Som ni ser så makar vi undan växterna i köksfönstret så att Busan kan titta ut.

Som om det inte räckte med intressen så tycker jag ju även om att fotografera och att skriva.Ja, men åter till vilken typ av butik jag skulle starta om jag fick drömma fritt. Det skulle faktiskt bli ett antikvariat.
Tänk en butik fyllda av gamla böcker där jag kunde gå omkring och stryka med handen över bokryggarna. Öppna en bok och bläddra litet i den och kanske läsa vidare.
Varför inte en liten vrå med fåtöljer och en kaffemaskin så att kunderna kunde slå sig ner en stund... och en vägg där jag kunde hänga upp en del tavlor och fotografier. Nog är det väl tur att jag bestämt mig för att drömma fritt eftersom jag nog inte skulle kunna livnära mig på min butik!

Vilken typ av verksamhet skulle du ägna dig åt om du fick drömma fritt?
  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lennart G 2016-11-01 18:05:29

Skulle nog vilja vara en "skogsmulle". Leva av och med naturen, njuta av lugnet i storskogen och vid en brusande älv. Titta in i elden och låta tankarna flyga iväg!

Posted by Anneli 2016-10-31 16:42:25

Ja vad kul det skulle vara. Jag tror det skulle bli en härlig butik. Det skulle nog bli en mix för mig också skulle jag tro. En stickhörna/ hanarbetshörna med möjlighet att köpa lite fina garner. Ta en kopp kaffe o kanske ett bokcafe. Nej det är nog inget vi tjänar pengar på. Drömma får man göra o tur är väl det. Jag är ju ingen målare så det lämnar jag till dig. Tova kan jag göra o göra bilder av eller tova in ull i siden. Lika roligt när du bloggar Lena😘