Lenas Blogg

Lenas Blogg

Ett hörn av eftertänksamhet

Litet om vardag och kreativitet och livet i allmänhet, med mycket poesi.

Livet är som att surfa, upp och ner på vågorna. Ibland faller man av brädan och måste kravla sig upp igen.
Frida Sigurdardottir

Copyright på alla foton i bloggen.

Oj då...

TankarPosted by Lena Öst 2016-10-16 15:29:38
... den ligger fortfarande kvar, den där snön som kom för några dagar sedan.
Vi tog en promenad i strålande sol, men på skuggsidan ligger snön kvar och faktiskt så tycker jag det är riktigt fint. Hösten har varit så varm och vacker och när man nu ser mot skogen så är det fortfarande en del färger kvar som lyser mot den vita snön.
Ölandstokens gula blommor gör sitt bästa för att skaka av sig snön och titta fram.

Som på beställning, nu när sommaren är över och naturen tar igen sig, kommer vemodet över mig. Alla gamla misstag, sorger och besvärligheter liksom väller över mig och jag har svårt att värja mig.
Men jag har kommit så långt att jag accepterar sinnesstämningen och tänker: "Jaså, det är dags nu, jamen då får det väl vara så." Bara den tanken gör att det liksom inte är så farligt, det hör helt enkelt hösten till.

Ibland blir jag också rädd... rädd för att jag har det så bra. Ni vet, Jantelagen, eller Luther eller vad det nu är. Det där att jag inte förtjänar att vara lycklig, och det gör jag naturligtvis inte. Men nu råkar det vara så att jag har det bra och jag är lycklig och jag tänker fortsätta vara det. Egentligen tror jag inte att det är många andra som missunnar mig min glädje, utan det är nog mest jag som är rädd. Den där gamla katastrofberedskapen finns där nånstans och stör mig.

Busan känner också av hösten. Hon som är ute dygnet runt på sommaren, kommer bara in en sväng och visar sig ibland för att tala om att hon finns. Nu är hon inne allt längre, till och med någon hel natt! Vi har plockat undan ett par blomkrukor i köksfönstret så att hon kan sitta och titta ut... det är ett riktigt "hösttecken." Sen när snön kommer på riktigt då blir hon innekatt och går inte ut förrän snön tinat bort.

Till hösten hör också musiken. Nu kör jag mina listor på Spotify och lyssnar på musik överallt. Stackars Håkan... han blir nog trött på mitt spelande!
Även när vi ligger ute i badet spelar vi musik. Ibland blir det Spotify, men även nån radiokanal med modern musik. Det kan vara bra att hänga med litet och inte bara spela gamla godingar.

Nu skulle jag helst vilja spela upp en höstvisa för er, men den tekniken finns inte riktigt på min blogg, så vill ni lyssna får ni klicka HÄRsmiley
så kommer ni vidare till youtube och Höstdagen med Iggesundsgänget.

Men om det inte fungerar så kommer texten till första versen här:

Utanför vårt fönster lämnar löven sina träd
virvlar runt i höstens vindar vid vårt hus
och dom bildar vackra mönster
skapar värme runt vårt hem
likt kulörta lyktor sprider dom sitt ljus  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anneli 2016-10-16 17:14:35

Lena, det är väl typiskt att man tänker så när man har det bra. Det är ju hemskt att det ska vara så. Du är väl värd din lycka. Njut av livet man vet aldrig nåt om morgondagen. Man har fått lära sig att ta vara på det lilla också. Jag har precis haft mina två små älsklingar här nu o iibland längtar jag efter dom så det gör ont. Ha det bra! Kram!🌺

Posted by Maiwor 2016-10-16 15:50:47

Njut njut o tro på din nyvunna lycka som du är värd visst har vi funderingar jag nyper mig ibland för att öppna mina ögon o se min trygga tillvaro mrd min goa gubbe. Slutat röka 👍👋👍👋dricker just inge vin längre nåt enstaka glas.Det jag önskar och är säkert omöjligt att vinna lite pengar o bli skuldfri. Men men vi äter oss mätta o betalar räkningar.Åh förlåt nu vart det bara jag som lättar mig.Önskar dig all lycka Lena o bra liv med Håkan ❤❤❤